کد خبر 403992
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۷

به رغم همه تلاش ها در جهت تحقق رسالت رسانه ای و کمک به رفع بسیاری از نقایص موجود در بخش دولتی سینمای ایران باز هم در پایان سال ۹۳ و تحلیل و ارزیابی عملکرد رئیس سازمان سینمایی، برخی از سینماگران طیف های مختلف کشور متاسفانه نظرات صریح و گله مندانه ای نسبت به حجت الله ایوبی دارند.

به گزارش مشرق، در همین رابطه و در مسیر رعایت عدالت رسانه ای در انعکاس نظرات همه سینماگران و نه تنها برخی فیلمسازانی که همواره در رسانه ها با کلام و چهره همیشگی آنان در حمایت از دولت مورد دلخواه خود آشنا هستیم!؟ گفتگویی با ۸ تن از سینماگران و کارشناسان  فرهنگی سینمای ایران از جمله: حسین طلابیگی، حسین فرحبخش، حمید بهمنی، محسن محسنی نسب، منیژه حکمت، محسن علی اکبری، سعید سهیلی و نادره ترکمانی انجام شده که ماحصل این گفتگوها در ذیل مطلب برای اطلاع بیشتر مخاطبان گردآوری شده است:

حسین طلابیگی از فعالان و مدیران سابق حوزه سینما گفت: رئیس سازمان سینمایی بر خلاف شعارهای زیبای خود مبنی بر ضرورت تعامل با اهالی سینما دایره مشورت خود را تنها به عده ای انگشت شمار محدود کرده است. افرادی که به عنوان مشاور و مدیر جزو دایره نزدیکان آقای ایوبی حضور دارند کمترین شناختی از سینما ندارند اظهار داشت: متأسفانه اغلب نزدیکان آقای ایوبی طی مدت اخیر تنها در صدد این بوده اند تا افکار خود را به ایشان القا کنند و آقای ایوبی هم به شدت از افرادی که در دایره نزدیکانش قرار دارند تاثیر پذیرفته است. شاید از همین رو است که طی یک سال و نیم اخیر هیچ یک از ظرفیت های سینمای کشور توسط ایشان مورد سنجش قرار نگرفت و از آرا و نظرات اهالی سینما آگاه نشدند.

نادره ترکمانی کارگردان سینمای کودک گفت: پس از گذشت ۱۸ ماه از حضور آقای ایوبی بر مسند ریاست سازمان سینمایی کشور هیچ اثری از تدبیر، امید و اندیشه ای که وعده آن را داده بود در سینمای ایران هویدا نشده است. از بدو حضور گروه جدید در سازمان سینمایی و با وعده های دلنشین و مکرری که آن ها به سینماگران می دادند همه طیف های سینمایی به این باور رسیده بودند که قرار است اتفاقات جدیدی در سینمای کشور رقم زده شود و مشکلات و معضلات سینما به طور کل حل شده و همه سینماگران بتوانند با طیب خاطر در سینمای ایران استمرار حضور داشته باشند؛  اما بعد از گذشت چند ماه از فعالیت تیم جدید در سازمان سینمایی نا امیدی و یأس به طور کلی سینمای ایران را فرا گرفته است چرا که هیچ گونه اقدام مثبتی از سوی مدیران جدید سازمان سینمایی برای رشد و اعتلای سینمای ایران انجام نشده و از سوی دیگر هیچ آینده نگری هم از سوی آن ها برای حال و آینده سینمای رو به زوال ایران وجود ندارد.

سعید سهیلی دیگر فیلمساز سینمای ایران نیز در این باره اظهار داشت: رئیس سازمان سینمایی مرتباً دم از آرامش در سینما می زند، این در حالی است که مدیران سازمان سینمایی همه سینماگران ایران را مجبور به سکوت کرده اند و از همین رو این آرامش کاملاً تصنعی است. طی ۱۸ ماه گذشته آقای ایوبی خیلی روی مسئله آرامش در سینما مانور می دهند که انصافاً این آرامش با تضییع حق بسیاری از فیلمسازان در سینمای ما محقق شده است. اینکه مدیران سازمان سینمایی به سینماگران دستور می دهند که از ساخت فیلمنامه ات صرف نظرن کن، فیلمت را اکران نکن، فیلمت را از جشنواره بیرون بکش، و خلاصه هرآنچه را که ما گفتیم انجام بده و به هیچ عنوان هم به حرف ها و دستورات ما اعتراض نکن معنی آرامش در سینما نیست.

محسن محسنی نسب تهیه کننده و کارگردان سینما نیز در این باره بیان کرد: این روزها تولیدات سینمایی ما الگوی خوبی برای مخاطبان سینما محسوب نمی شوند و از آنجا که مخاطبان سرمایه های سینمای کشور هستند، مدیران و مسئولان سینمای کشور می بایست به ساخت آثاری که اخلاق را در جامعه ترویج می دهد توجه بیشتری نشان دهند که متأسفانه این مهم در تولیدات آثار سینمایی ما دیده نمی شود.

محسن علی اکبری تهیه کننده باسابقه سینمای ایران نیز گفت: مدیریت غلط و ناصحیح مدیران سازمان سینمایی در سال ۹۳ به دلیل اکران همزمان ۴۰ فیلم سینمایی بسیاری از تهیه کنندگان سینمای ایران را به ورشکستگی کشاند. سال ۹۳ از لحاظ اقتصادی سالی پر از فاجعه برای سینمای ایران بود. بخش عمده ای از آثار سینمایی به دلیل نگاه های غیرکارشناسانه مدیران سازمان سینمایی به صورت همزمان از ماه آذر تا بهمن اکران شدند که اکران بسیاری از آن ها تا ۲۰ اسفندماه و همزمان با آغاز اکران فیلم های نوروزی همچنان ادامه دارد.

منیژه حکمت کارگردان و تهیه کننده سینمای ایران نیز در این باره اظهار داشت: بهترین های سینمای ایران در حلقه نزدیکان رئیس سازمان سینمایی هیچ جایگاهی ندارند. ما از آقای ایوبی انتظار نداشتیم که برخلاف وعده های خود بخش اعظمی از سینمای ایران را نادیده بگیرند. اینکه حلقه ای در سازمان سینمایی تشکیل داده شود و تعداد اندکی از افراد خودی، و مابقی دست اندکاران سینمای ایران غیر خودی شناخته شوند عمل بسیار ناپسندی است که همه سینماگران با آن به شدت مخالف هستند.

حمید بهمنی کارگردان سینما و مدیر عامل موسسه شهید آوینی نیز گفت: شعار دولت یازدهم «تدبیر و امید» است و این شعار باید در آثار سینمایی آن هم لحاظ شود. ما در سینمای ایران به یک اعتدال نیاز داریم و اگر به آن دست پیدا کنیم نتیجه خوبی در سینمای ایران حاصل خواهد شد. اگر تدبیر و اعتدال در سینمای ایران وجود داشته باشد ما می توانیم حرکتی روان و همراه با تفکر و اندیشه توأمان با نگاهی منصفانه داشته باشیم که متأسفانه این مهم تاکنون در سینمای ایران نمود عینی پیدا نکرده است.

حسین فرحبخش تهیه کننده و کارگردان صریح اللهجه سینما همچنین در این باره گفت: عملکرد سازمان سینمایی و شخص آقای ایوبی در تمامی طول دوران مدیریت شان و به خصوص در سال ۹۳ نه تنها نمره قابل قبولی نمی گیرد بلکه با نمره زیر صفر رفوزه نیز شده است! هیچ یک از عملکردهای آقای ایوبی قابل دفاع نیست و ایشان در تمامی زمینه ها به دلیل استفاده از نیروهای غیرمتخصص که کمترین علم و اطلاعی از سینما ندارند به شدت شکست خورده اند. آنچه که از شرایط امروز سازمان سینمایی برمی آید این است که مدیران سازمان سینمایی به جای اتاق های شیشه ای خود را در اتاق های بتون آرمه ای مخفی کرده اند و اهالی سینما کمترین ارتباطی را نمی توانند با آن ها داشته باشند. هیچ چیز در دوران مدیریت ایشان شفاف نیست و سینماگران از اعمال و رفتار مخفیانه آن ها به شدت متحیر شده اند.


منبع: سینما پرس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس